Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Han betalade mest på kallblodsauktionen

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Robert Skoglund köpte den dyraste hästen på söndagskvällens kallblodsauktion. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Under söndagskvällen anordnades en kallblodsauktion på Travera. Där blev en ettårig hingst efter Tekno Odin och Järvsö Blomster dyrast.

Publicerad:

38 kallblod var ute till försäljning. 24 såldes, tolv ropades åter och två förblev osålda.

Dyrast var den ettårige hingsten Blomsterkungen (e. Tekno Odin – Järvsö Blomster) som Robert Skoglund betalade 300.000 kronor för.

– Jag är otroligt tacksam för all feedback under hela dagen. Telefonen har varit som en glödhet potatis. Många som har varit oerhört tacksamma och positiva till initiativet. För mig var antalet sålda hästar över förväntan, vi hade ju dessutom ett par höga återrop. Jag har fått redan fått massor med feedback. Bland annat att de gärna vill ha en webbsändning under budgivningen. Det får vi väl kika på, ingenting är omöjligt, säger arrangören Fredrik Fransson i ett pressmeddelande.

Daniel Redén köpte tre hästar vilket var flest till antalet. Redén köpte bland andra ettårige hingsten Rinde Håp (e. Odd Herakles – Rosa Mi) för 180.000 kronor vilket var det näst dyraste köpet på auktionen.

– Jag har ju två äldre kallblod och jag tycker att det är spännande varje gång de ska träna. Det är en utmaning! Vi har köpt fem stycken ettåriga kallblod under 2020 och gör en liten satsning. Jag är otroligt taggad inför detta, säger Daniel Redén.

Totalt såldes hästar för 1.132.000 kronor vilket ger ett snitt på 47.166 kronor.

Mer information inklusive alla köpare hittar du här.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.