Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kayla Westwood såld på auktion

Foto: TR BILD
Global Dancer till vänster och Kayla Westwood till höger. Foto: TR BILD

Kayla Westwood har vunnit hälften av sina åtta starter och sprungit in 910 000 kronor.
Under lördagskvällen såldes hon för 1.050.000 kronor.

Publicerad:

Affären ägde rum på Traveras auktionssajt och köparen är än så länge anonym. Maharajah-dottern har tränats av Mattias Djuse och bland annat vunnit Margaretas Tidiga Unghästserie. Så sent som i juli var hon fyra i långa E3 för ston på Sundbyholm. Kayla Westwood inledde tävlingskarriären som tvååring. Debutsäsongen summerades med två segrar och en andraplats på två starter.

Uppfödare bakom köp

Ytterligare ett treårigt sto såldes för stora pengar. Det var Global Dancer (e. Carat Williams) som såldes för 760.000 kronor. Hästen har vunnit tre starter för tränaren Fredrik Wallin. Noterbart är att hon är ett av endast fem svenskfödda ston efter Prodigious-sonen Carat Williams. Global Dancer är den enda som har kommit till start så här långt och hon noterades för rekordtiden 1.10,8a/1640 meter när hon vann sin senaste start. Köpare var Sisyfos Breeders.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.