Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kolgjini sålde för över miljonen

Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD
Lutfi Kolgjini sålde hästar. Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD

Lutfi Kolgjini var i säljartagen då Travera anordnade onlineauktion under lördagskvällen.

Publicerad:

Lutfi Kolgjini hade hel- och delägda hästar till försäljning under lördagen. Prislappen på de tre hästar som han kom att sälja landade på över en miljon kronor.

Dyrast blev Djali Boko-sonen Michelot. Treåringen med elitstoet Dame Lavec som mormor har tjänat 33.000 kronor så här långt i karriären på tre starter. Han startar på onsdag i ett lopp ingående i Margaretas Tidiga Unghästserie. Hästen såldes till Stefan Persson i kommission för 470.000 kronor.

Nästan lika mycket, 430.000 kronor, kostade Southwind Sansa, även det en treåring. Muscle Hill-dottern har tjänat 40.500 kronor så här långt, även det efter tre starter. B.S.Stables AB var det som slog till.

Dessutom sålde Lutfi Kolgjini Vogue Face. Fyraåringen med sju pallplaceringar på elva starter och 128.500 kronor insprunget såldes till Norge för 220.000 kronor, vilket innebar en totalsumma på 1.120.000 kronor till Kolgjini.

Åter gick däremot Dominic Wibb för 480.000 kronor, samt Archidamia för 390.000 kronor.

Hela resultatet av auktionen går att finna här, på travera.nu.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.