Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mascate Match såldes på auktion

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Mascate Match och Pekka Korpi. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Under onsdagskvällen avslutades auktionen av hästarna ingående i "Raviliiga". Två hästar stack ut från mängden – dyrast var Mascate Match.

Publicerad:

Mascate Match har tagit många stora segrar tillsammans med sin tränare Pekka Korpi. Hon vann bägge E3-finalerna på svensk mark och har totalt sett vunnit 28 av 32 lopp.

Hästen har ingått i travligan ”Raviliiga” där alla hästar bjöds ut på auktion. En auktion som avslutades under onsdagskvällen. Mascate Match såldes för 307.000 euro till Massi Stable. Massi Stable består av delvis gamla och delvis nya ägare, rapporterar Hevosurheilu.

Det fyraåriga stoet skadade sig i ett framben och fick strykas inför Breeders Crown-finalen i Eskilstuna i november.

På samma auktion såldes även Marschall Match. Den fyraårige valacken vann V75 på Mantorp så sent som den 23 december för sin tränare Tuija Irri. Reima Kuisla vann budgivningen på 81.100 euro.

– Den har ovanligt bra kapacitet. Det är sällan man kan köpa den här typen av hästar och när chansen finns måste man ta den, sade Reima Kuisla till Hevosurheilu.

Marschall Match har vunnit tio av 34 starter och sprungit in 76.410 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.