Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Miljonköp på consolation och halvmiljonen i Nederländerna

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Genrebild. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Ett miljonköp skedde på Yearling Sales consolation-auktion.
Trots att hästen ropades åter för mer än så häromveckan.

Publicerad:

Under lördagskvällen hölls en consolation-auktion innehållandes åtta hästar som samtliga ropades åter på Solvalla Yearling Sales i augusti. Fyra av dessa hästar såldes i går kväll.

  • Pepe Barosso (e. Ready Cash-Bibi Barosso): 1 000 000 kronor
  • Luca Barosso (e. Propulsion-Zara Barosso): 400 000 kronor
  • Discotheque (e. Villiam-Blend of Gold): 200 000 kronor
  • Ante La Roque (e. Uncle Lasse-Stormie De Vie): 100 000 kronor

Resterande fyra hästar gick åter på nytt. Noterbart är att samtliga gick åter för högre belopp på ordinarie auktionen i augusti. 

“Ska utvärdera”

– Roligt med ett miljonköp på så få hästar. Nu ska vi utvärdera det här, i grunden vill man ju inte att hästar ska gå åter för att sedan gå ut på en consolation-auktion men det blev lite speciellt år med corona, digitalt lösning och sådär, säger vd Emmelie Arneng

Mommert köpte dyrast i Nederländerna

I fredags hölls även Wolwega International Yearling Sale. Toppnumret blev nederländske hingsten Mega Occagnes (e. Propulsion-Rosy Pierre). Ettåringen såldes till Karin Walter Mommert för 44 000 euro. Mormorden Naomi November (e. Viking Kronos) har bland annat lämnat Amour d’Occagnes som med sina sex miljoner är Nederländernas vinstrikaste häst genom alla tider. 

Även den näst dyraste hästen köptes av Karin Walter Mommert. Tyskregistrerade stoet Monchou Bros (e. Trixton-Inspired by Bros) handlades för 32 000 euro. Det är fölstoets första avkomma. Mormoderns mor, Bold Dreamer (e. Donreail) har bland annat lämnat Pampered Princess ($1 648 362) samt svenskbekantingen Nothing but Class.  
Snittpriset på Wolvega blev 8 600 euro.

INTERNAL SERVER ERROR

Oj, nu har vi strulat till det

Om problemet kvarstår, kontakta gärna supporten
ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS