Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Möjligen nästa år också”

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Kolgjini Sales, kanske för sista gången. Också för första gången som digital auktion och det har redan trillat in miljonbud.

Publicerad:

Tre större auktioner fått anpassa sig efter coronoapandemin under året. Elitauktionen var först att flytta till nätet och så här långt också den enda auktionen som klarat sig utan teknikbekymmer. Senare fick både Menhammar OnlineSales och Wenngarn Yearling Sale skjuta upp sina budgivningar. I kväll är det dags för Kolgjini Sales med start klockan 20.00. 

– Det känns bra, men det är alltid spänt inför  en auktion, säger Lutfi Kolgjini. 

Strax över 50 hästar och ett par betäckningsrätter ska säljas under två kvällar. Första delen i kväll och andra under lördagkvällen. Även då med start klockan 20.00.

– Det kommer att vara samma upplägg som på Menhammarauktionen. Jag själv kommer att vara i studion tillsammans med Johan Lindberg och Daniel Olsson.

De digitala budgivningarna har varit igång länge och en handfull hästar har redan bud 400 000 eller mer. Den som sticker ut så här långt är Ultion Face-brorsan Bordeaux Face (e. Propulsion) som i skrivande stund har ett ledande bud på 1 100 000 kronor. 

Hur känns det att inte bjuda in folk på champagne den här gången?
– Det känns lite konstigt så klart. Vi inom travet får anpassa oss, även i framtiden.  Det här är en stor pandemi och det finns indikationer på att det inte är den sista. 

Kommer auktionerna någonsin bli sig lika?
– Det känns väldigt långt bort måste jag säga. 

Köpte elitloppshästen online

Att sälja hästar online är nytt för Kolgjini Sales. Att köpa hästar online är däremot inget nytt för Lutfi Kolgjini. 

– Jag köpte Tae Kwon Deo utan att träffa honom. Jag bildade mig en uppfattning av bilder, video och stam. Samma med Opitergium, Orne As och Orione Spin. Så visst går det. 

Även om Kolgjinis auktion hänger med i tiden så pekar inget på att den hänger med över tid. 

– Jag vill ju egentligen dra ner på den här stressen. Jag har sålt mammorna till många av avkommorna som säljs i år. Det kommer att droppa av.

Kan det vara sista auktionen för dig?
– Ja, det kan det. Möjligen nästa år också. 
 

FAKTA

Högsta ledande buden (fredag kl. 11.30)

53. Bordeaux Face (e. Propulsion u. Croix d’Am) – 1 100 000 kr
23. Star Cash (e. Ready Cash u. Etoile F.R.) – 600 000 kr
27. Nat King Cole (e. Muscle Hill u. Zenta) – 550 000 kr
40. Mook (e. Ready Cash u. Zuba America) – 500 000 kr
45. Billionare Face (e. Southwind Frank u. Top Notch Pellini) – 400 000 kr

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.