Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sunrise såldes för miljonbelopp på Travera

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Sunrise på Solvalla i karriärens tredje start. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Fyraårige Sunrise var eftertraktad på lördagens Travera-auktion.
När sista budet var lagt var köpesumman över en miljon kronor.

Publicerad:

Walner-sonen Sunrise har på 15 starter vunnit 3 lopp och tjänat 426.000 kronor. I det senaste framträdandet blev det en femteplats i fyraåringseliten på Solvalla.

Under lördagen bjöd ägarna Lutfi Kolgjini och Stall Behåll ut hästen för försäljning på Travera och det var Karin Walter Mommert och Kerstin Walter som lade beslag på den fyraårige valacken. 

Prissumman landade på 1.050.000 kronor för hästen som står kvar i både Sprintermästaren och Breeders Crown.

I övrigt noterar vi att Stall Zet köpte In Love Mearas (e. Cantab Hall) för 430.000 kronor. Femåringen har hittills tävlat för Jimmy H Andersson och står med 5 segrar på 13 starter.

In Love Mearas är en helbror till den tidigare storstjärnan Darling Mearas och en halvbror till Honey Mearas som Daniel Redén tränade. 

Förutom hästar såldes även en livstids betäckningsrätt i Hail Mary. Här blev priset 160.000 kronor och köpare var Offspring International.

Se samtliga resultat från lördagens auktion här.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.