Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

TR Media utvecklar nytt koncept för auktioner – och tv-sändningar

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
TR Media och Menhammar tar tillsammans fram nytt koncept för auktioner. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Tillsammans med TR Media utvecklar Menhammar ett nytt budgivningsprogram och en ny typ av tv-sändningar.
Premiären är planerad den 5 juli.
- Vi vill försöka göra hästauktioner roligare för hela branschen, säger Menhammars ägare Margareta Wallenius-Kleberg.

Publicerad:

Under måndagskvällen sålde Menhammar fem av sina ettåringar på ASVT och Trottex Elitinternet-auktion. Färre än vanligt och anledningen var given. 

– När Elitauktionen ställdes in och vi insåg att åtminstone sommarens auktioner också kommer att ställas in så började vi fundera hur vi kan göra internetauktioner roligare, säger Menhammars stuterichef Johan Hellander. 

Nytt branschkoncept

Tillsammans med TR Media håller Menhammar på att utveckla ett helt nytt budgivningsprogram och en helt ny typ av tv-sändning för Menhammar Online Sales som kommer hållas söndag 5 juli. 

– Ett otroligt spännande uppdrag där målsättningen är ambitiös. Vi hoppas att den större aktören Trottex, men även andra auktionsarrangörer och inte minst alla eventuella köpare kommer ta till sig den här lösningen, säger Petri Johansson, affärsområdeschef på Mile Media – en del av TR Media.

Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD
Johan Hellander. Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD

Menhammars stuterichef Johan Hellander:

– Nu, första gången, är det bara hästar från Menhammar och Annemanna, men tanken är att det här ska utveckla internetauktioner för häst för hela branschen. Syftet är att Trottex och andra ska kunna ta del av produkten.

– Det är viktigt för mig, att vi gör något som hela travbranschen kan vinna på, säger Margareta Wallenius-Kleberg. 

“Jätterolig idé”

Det är inte vilka hästar som helst som kommer säljas 5 juli. Bland många godbitar finns bland annat Ers Excellene som är en hingst efter Villiam och den niofaldiga miljonärskan Your Highness. 

– Vi säljer och vill sälja många hästar på auktioner varje år. Det blir väldigt spännande att se hur det här tas emot, säger Margareta Wallenius-Kleberg. 

Foto: TR BILD
Här är samtliga hästar som säljs på Menhammar Online Sales. (Klicka på bilden för att få upp i större storlek.) Foto: TR BILD

26 av de 30 hästarna på auktionen kommer från Menhammar, de andra fyra från Annemanna. 

– Det är en jätterolig idé, som vi hoppas blir bra, säger Massimo Vasallo på Annemanna. 
Hemsidan för auktionen kommer att släppas i mitten av juni. Den kommer vara central för hela auktionen. 

- Målsättningen har varit ”så nära live som det bara är möjligt”, säger Johan Hellander. 
Förutom ett dussin hästar från Elitauktionen kommer också hästar som Menhammar hade tänkt sälja på Wenngarn Yearling Sales att säljas den 5 juli. 

- Auktioner är ett rättvist instrument. Nu tar vi det här första steget och sen hoppas vi att branschen tycker om det, säger Johan Hellander.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.