Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vad säljs stjärnan för?

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Mascate Match, här tillsammans med Pekka Korpi och en del av ägargänget. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Snart är det dags för en av Finlands genom tiderna bästa hästar att säljas på auktion

Publicerad:

På onsdag börjar en spännande hästauktion i Finland. Nio hästar ska säljas med avslut den 30 december. Hästarna har ingått i den populära finska travligan med Mascate Match som den klart lysande stjärnan och som överlägsen vinnare av ”Raviliiga”. Hälften av försäljningssumman går till de ett tusen delägarna, den andra hälften går till olika välgörenhetsorganisationer.

Mascate Match är en av Finlands bästa hästar någonsin. Hon har sopat rent i årgångsloppen för sin tränare Pekka Korpi. I Sverige vann hon båda E3-finlerna i fjol och har totalt 28 segrar samt två andrapris på 32 starter. Prissumman är lite drygt 7,3 miljoner kronor och stoet har gett bra reklam till ishockeylaget HIFK från Helsingfors.

Det fyraåriga stoet skadade sig i ett framben för två månader sedan och fick strykas som favorit i svenska Breeders Crown-finalen. Värdet lär ha förändrats rejält efter senskadan och hennes tävlingskarriär är oviss.

Många av andelsägarna har bildat ett eget konsortium som kommer att delta i budgivningen. Andelar säljs för 1 000 euro, drygt 10 000 kronor. Paulina Raento leder den nya ägargruppen som enbart vill använda Mascate Match som fölsto i framtiden. Hur många andelar som är sålda vill man inte avslöja.

Frågan är om någon köpare utmanar ägargruppen dagen före nyårsafton?

Auktionen kommer att direktsändas i finländska TotoTV och Cmore.

V75-bekante Marschall Match kom tvåa i travligan med 700.000 kronor och kommer även att säljas på auktionen. Fyraåringen representerades av Tammerforslaget Tappara.

Auktionssidan finner du här.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.