Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Chestnut Hill till Melander

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Stefan Melander har fått ännu ett spännande nyförvärv till sitt stall. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Dyrast på auktionen i Lexington – över 700.000 dollar i prispengar. Nu ska Chestnut Hill tävla vidare i Sverige som fyraåring.
– Jag har följt honom länge, säger Stefan Melander om nyförvärvet.

Publicerad:

De amerikanska fyraåringarna Maesteraemon och Hollywood Story kom nyligen till Stefan Melanders stall utanför Enköping. Nu har de fått sällskap av en annan häst från samma kull. Solvallatränaren har köpt Chestnut Hill, rapporterar Sulkysport.

Chestnut Hill är tänkt som avelshingst på längre sikt, men här och nu ska han tävla.

– Affären blev klar för ungefär en månad sedan och nu har han varit här i några dagar, säger Melander till Travronden.

– Jag såg honom som ettåring på auktionen i Lexington och har följt honom sedan dess. Det är en otroligt snygg häst som har exteriör som en riktig stjärna. Han var en av mina absoluta favoriter på auktionen, men då kunde jag inte vara med. Jag köper inte så dyra ettåringar.

Där och då blev Chestnut Hill dyrast på auktionen när han ropades in för 410.000 dollar. En prislapp som kan härledas till pappan Muscle Hill, men även mamman Poof She’s Gone (e. Kadabra) som vann flera storlopp och sprang in över en miljon dollar i Nifty Normans regi.

Samme Norman tränade också Chestnut Hill med framgång. Hästen kom till Sverige med 710.483 dollar på kontot och med seger i Canadian Trotting Classic på meritlistan. Rekordet 1.09,5 travade han som fyra i Kentucky Futurity i höstas.

– Det blev lite speciellt för den kullen i och med coronauppehållet, så jag vet inte riktigt hur förberedelserna var inför förra säsongen. Han hävdade sig i alla fall mot de bästa i USA och jag tror att han ska göra det här också, säger Melander.

– Han har gått en del tuffa lopp, men också suttit fast många gånger eftersom han har haft en bra kusk. David Miller har kört lugnt och snällt med honom och sådant är också viktigt.

Hur ser planerna ut?
– Vi ska börja träna nästa månad, så jag hoppas att han kan komma ut i april. Nu har jag bara joggat honom ett par gånger, men det märks att det är en fin häst med otroliga motorer, säger Melander.

– Men innan han kommer ut på banan ska han premieras på avelsvärderingen i vår. Jag tror att han blir en bra avelshingst. Nu har jag sålt av fölston och ska sälja ännu fler, men vi ska väl ha 20 stycken ungefär. Han blir spännande på dem.

FAKTA

Chestnut Hill

  • Far: Muscle Hill.
  • Mor: Poof She's Gone.
  • Morfar: Kadabra.
  • Resultat: 28: 5–4–9.
  • Prispengar: 710.483 dollar.
  • Uppfödare: Melvin Hartman, Herb Liverman och David McDuffee.
  • Tidigare ägare: Melvin Hartman, David McDuffee och Little E.
  • Tidigare tränare: Nifty Norman.
  • Svenskfödda hästar med Muscle Hill som pappa och Kadabra som morfar: Capitol Hill (1.859.078 kr), Isco Boko (413.900 kr), Tiger Journey (269.900 kr), Brasco Boko (125.000 kr) och ostartade Tara Hills.
ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.