Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Alrajah One flyttas till Åke Svanstedt

Foto: Lena Emmoth/Maria Holmén/TR Bild/Montage
Alrajah One går i träning hos Åke Svanstedt. Foto: Lena Emmoth/Maria Holmén/TR Bild/Montage

Han har flera grupp I-segrar på meritlistan. Nu stundar nya äventyr för Alrajah One. Inom kort flyttas hästen till USA för att gå i träning hos Åke Svanstedt.

Publicerad:

Mycket har hänt kring Alrajah One (e. Maharajah) den senaste tiden. Den femårige hingsten var tvåa i Lotterian bakom Face Time Bourbon i början av oktober men flyttades efter den starten från Alessandro Gocciadoro till Holger Ehlert.

Nu flyttas hästen på nytt. Han hann med att göra två starter hos Ehlert. Efter helgens tredjeplats i Gran Premio Duomo bakom Vernissage Grif och Achille Blv låter ägaren Scuderia My Horse Srl hästen gå i träning hos Åke Svanstedt, vilket Galoppo e Trotto var först med att skriva om.

Alrajah One har vunnit flera lopp med grupp I-status, bland annat italienska derbyt, och har sprungit in 879.834 euro. Dessutom segrade Alrajah One med Örjan Kihlström i sulkyn i grupp I-loppet Gran Premio d’Europa (€407.000) i Modena för ett drygt år sedan.

Alrajah One har också testat lyckan i Sverige två gånger. Han blev oplacerad i Hugo Åbergs Memorial på Jägersro medan starten i Jubileumspokalen på Solvalla slutade med en fjärdeplats.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.