Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Beads till Åke Svanstedt

Foto: STEIN LARSEN/TRAV365.NO
Beads kom till Norge i början av förra året efter en affär som enligt Trav365.no var värd fem miljoner norska kronor. Foto: STEIN LARSEN/TRAV365.NO

Onsdagens galopp var droppen. Nu återvänder Beads till USA där Åke Svanstedt får chansen med hästen.
– Det är bara att erkänna. Vi får inte runt honom på banorna här hemma, säger Atle Hamre till Trav365.no.

Publicerad:

Under onsdagens tävlingar på Bjerke var Beads tillbaka i stall Hamres regi efter en sejour hos Jean-Michel Bazire i Frankrike. Det slutade med galopp, precis som i hästens fyra tidigare starter på nordisk mark.

– Det är inte så att jag ger upp, men det här går ju inte. Det handlar också om hästägarna som lagt massor av pengar på det här. Hästen fungerar inte på små tusenmetersbanor, säger Atle Hamre till Trav365.no.

Svanstedt tar över

Nu skickas den sexårige hingsten över Atlanten på nytt för att gå i träning hos Åke Svanstedt.

– Vi gjorde vad vi kunde för att få hästen att fungera, men det gick inte på de små banorna. Vi såg alla vilken kapacitet han har när han var i Frankrike. Nu kommer han tillbaka till USA och kan fortsätta karriären där, säger Hamre.

Beads gjorde sju starter i Frankrike och gick felfritt i tre av dem. Största framgången kom i Prix du Luxembourg i januari som han vann på löpningsrekordet 1.10,2a/2100 meter.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.