Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bubble Effe till Tomas Malmqvist

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Bubble Effe (arkivbild) Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Dubbelmiljonären Bubble Effe byter regi. I somras togs han hem av sin tränare Reima Kuisla som nu väljer att sätta honom i träning hos Tomas Malmqvist.

Publicerad:

Detta rapporterar MT Ravinetti. Bubble Effe tränades tidigare av Alessandro Gocciadoro och gjort flera framträdanden på svensk mark. Hästen var bland annat med i årets upplaga av Jubileumspokalen. 

Kort därefter togs han till Finland av sin ägare Reima Kuisla. Han har startat två gånger på finsk mark utan framgång, nu väljer Kuisla att skicka hästen till Frankrike och Tomas Malmqvists regi.

– Han passade helt enkelt inte här i Finland. Vi ska prova honom i Frankrike där det är bättre förhållanden och större banor. Han har gjort det bra och träningsförhållandena på Hunter Valleys träningscenter är riktigt bra, säger Reima Kuisla till Ravinetti.

Ägaren berättar att hästen har haft problem med knäna men att han nu är behandlad och frisk. 

– Vi har åtgärdat bakknäna på honom. Det har varit lite av ett kroniskt problem.  Hästen har hög grundkapacitet, och är väldigt trevlig på alla sätt och vis.

Bubble Effe har sprungit in cirka 2,6 miljoner svenska kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.