Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Derbytvåan Holter Odin till Jan-Olov Persson

Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Holter Odin med sin tidigare tränare Öystein Tjomsland i samband med en start på Romme. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

Jan-Olov Persson fortsätter att ta in äldre starthästar från Öystein Tjomsland. Den senaste i raden är femårige derby- och kriterietvåan Holter Odin.

Publicerad:

Det blev finalplatser i både Kriteriet och Derbyt som tre- och fyraåring för Holter Odin (e. Moe Odin) i både Sverige och Norge. Bäst gick det i fjol i det norska Kriteriet och Derbyt där han slutade tvåa efter Tangen Minto vid båda tillfällena. Sammanlagt har hästen tagit åtta segrar och tjänat drygt 1,6 miljoner norska kronor.

– Jag tänkte fylla på med unghästar men nu fyller jag på stallet med starthästar från Tjomsland istället, säger Jan-Olov Persson till Trav Og Galopp-Nytt.

För inte så länge sedan anlände också dubbelmiljonären åttaårige Voler Nikolaj (e. Åsajerven) till Persson från Tjomsland. Hästen tog så sent som i går på Umåker första segern på drygt två år. Åttaårige miljonären Ard (e. Moe Odin) kom dessutom från Frode Hamre för drygt en månad sedan. Så det är hård konkurrens bland hästarna i högsta klassen hos Persson.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.