Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Elitloppshelgens snabbaste såld och flyttad

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Johan Untersteiner segrade i både försök och final i lördagens Speedrace tillsammans med Jefferson Dotcom. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Han vann Speedrace på Solvalla så sent som i lördags. Nu är hästen såld och har även bytt tränare.

Publicerad:

Åttaårige Jefferson Dotcom (e. Olimede) segrade i både försök och final i lördagens Speedrace på Solvalla för Johan Untersteiner på 1.05-tider. Då i regi Stian Eilefsen, som hade leasat hästen av ägarparet Stine och Gert Gundersen. Nu berättar dock Trav Og Galopp-Nytt att Jefferson Dotcom både är såld och har bytt tränare. Det är Sammy Attard från Malta som köpt hästen och placerat honom i träning hos Per Oleg Midtfjeld.

– Det handlar om en riktigt spännande häst, men det är inte aktuellt att ta hem honom till Malta i första skedet. Han ska få starta på lite i Norge och Sverige först, säger Sammy Attard till TGN.

Jefferson Dotcom har hittills tagit elva vinster och tjänat ganska precis en miljon kronor.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS