Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Elitloppstvåan flyttar

Två segrar, tre andraplatser och närmare 2,5 miljoner kronor i prispengar. Nu petas Christoffer Eriksson som kusk till elitloppstvåan Cokstile. Wim Paal tar över tömmarna.

Publicerad:

Cokstile (e. Quite Easy U.S.) har varit ett av årets största utropstecken. Den norskfödde hingsten tränas på pappret av Rocco Spagnulo, men har stått i Christoffer Erikssons stall sedan i våras. Eriksson har också kört hästen i fem raka starter med två segrar och och tre andraplatser som facit.

Ekipaget var tvåa i Elitloppet och tog samma placering i Kymi Grand Prix förra helgen. Kuskinsatsen i Finland föll dock inte den italienske ägaren Renato Santese i smaken, skriver Galoppo e Trotto. Santese byter därför körsven och i samma veva flyttas också hästen. Något som Christoffer Eriksson bekräftar för Travronden.

– Ja, det stämmer. Ägarna var väl missnöjda med styrningarna eller något. Jag har faktiskt ingen riktig koll på det, säger han.

Hur känns det?
– Det är som det är. Inte mycket att lägga energi på. That’s life.

Cokstile siktas härnäst mot Hugo Åbergs Memorial i slutet av månaden. Där ska han köras av Wim Paal som tränade hästen under en kort sejour förra året och som nu ska ha honom uppstallad på nytt.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.