Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Elitloppsvinnaren Cokstile till Bondo

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Elitloppsvinnaren Cokstile tränas numera av dansken Erik Bondo. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Elitloppsvinnaren Cokstile är numera i träning hos danske Erik Bondo nere i Italien.

Publicerad:

Det här skriver Trav Og Galopp Nytt. Cokstile (e. Quite Easy) har nästan flyttat runt som ”en galning” mellan olika tränare under sin karriär. Hos Jan Kristian Waaler i Norge blev han en derbyvinnare, men efter det har hästen bland också tränats av Anders Wolden, Wim Paal, Gennaro Casillo, Rocco Spagnulo (i Christoffer Erikssons stall), Holger Ehlert och nu senast Vincenzo Gallo. Nu berättar TGN att rutinerade Erik Bondo tagit över ansvaret och att nästa stora uppgift blir Lotterialöpningen i Neapel den 3 oktober.

Cokstile fick segern i Elitloppet 2020 efter det att Propulsion diskats i efterhand. I årets upplaga slutade han oplacerad i finalen efter en fjärdeplats i försöket. Det här året har åttaåringen hittills ordnat en seger på sju starter. TGN skriver även att Cokstiles ägare Renato Santeses skickat elitloppsmeriterade åttaåringen Chief Orlando (e. Orlando Vici) till Erik Bondo. Det blir fortsättningsvis Santo Mollo som kommer att köra Cokstile i loppen.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.