Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Från Nurmos till Svanstedt

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Ghostintheshell går inom kort i träning hos Åke Svanstedt. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Efter sex segrar på 19 starter väntar nya äventyr. Inom kort påbörjar stoet resan över Atlanten – för att i USA gå i träning hos Åke Svanstedt.

Publicerad:

Knutsson Trotting sänder över ännu ett sto till USA. Om en dryg vecka börjar resan till Åke Svanstedts stall i Florida för fyraåriga Ghosintheshell (From Above). Förra hösten åkte Felicityshagwell samma väg, det blev ett lyckat tävlingsår i USA med 116.000 dollar insprunget samt ett nytt rekord på 1.08,9.

Ghosintheshell tränades av Timo Nurmos och har vunnit sex lopp på 19 starter. Prissumman är närmare 600 000 kronor och hon har ett snyggt vinnarrekord på 1.10,4.

– Timo har gjort ett jättebra jobb med Ghosintheshell men hon hade inte rätt flyt i några av årgångsloppen. Nu blir det Florida för henne i vinter och sandträning hos Svanstedt. Felicityshagwell hade en bra säsong och hon fortsätter att tävla även 2021. Det blir ju lite enklare i toppen bland stona när Manchego och Plunge Blue Chip har slutat tävla, säger Björn Norén hos Knutsson Trotting.

Knutsson Trotting är hel- eller delägare i närmare 20 tävlingshästar i USA. Dessutom har man tolv fölston och fem årsföl i sin USA-portfölj.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.