Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Franske Gamin Jaba till Daniel Redén

Foto: BRUNO VANDEVELDE/LE TROT
Gamin Jaba på Vincennes i december 2023. Foto: BRUNO VANDEVELDE/LE TROT

Gamin Jaba ståtar med två raka segrar på Vincennes.
Nu flyttar den åttaårige valacken från Jean-Michel Bazire till Daniel Redén.

Publicerad:

Hästen har tränats av Jean-Michel Bazire under hela karriären. Han har vunnit 17 lopp på 66 starter och tjänat 480.780 euro vilket motsvarar knappt 5,4 miljoner svenska kronor. 

Gamin Jaba (e. Kesaco Phedo) har vunnit två raka lopp på Vincennes. Senaste segern kom i tisdags då han vann på nya rekordet 1.11,8/2875 meter.

Tidigare under vintemeetinget var han trea i grupp III-loppet Prix de Brest. Före hästar som Diable du Vauvert, Kentucky River och Power.

Via Instagram meddelar Stall Zet att Gamin Jaba ska till Sverige och Daniel Redén.

– Vi skakade hand med varandra för några veckor sedan och Jean-Michel Bazire har inte fattat vad som hänt med hästen efter det. Gamin Jaba har nämligen aldrig varit bättre än han är nu enligt Bazire, säger Daniel Redén till Sulkysport.

Kan siktas mot Harpers

Vidare berättar Redén för Sulkysport att Harper Hanovers lopp kan bli aktuellt att sikta mot, såvida Gamin Jaba konserverar den fina formen.

– Så bra som han varit i Frankrike ska det bli intressant och se hur han fungerar på mindre banor. Ofta blir franska hästar ännu bättre efter ha tävlat på stora banor under hela sitt liv när de kommer till våra tusenmetersbanor. Snabb är han som tusan till slut och kan jag hålla honom i liknande form när han kommer hem, är han aktuell för stora och fina lopp. Ett sådant kan vara Harper Hanovers lopp. Det är inte många som springer 1.11,8/2.875 meter med tillägg på Vincennes.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.