Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Klar för final – och byter regi: "Hästar kommer och går"

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Per Nordström kvalade in Galant Sisu till Stosprintern, men inför finalen flyttas hästen till Björn Goop. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Per Nordström kvalade in två hästar till Stosprintern. Men i finalen står han bara som tränare för en.

Publicerad:

Grande Diva Sisu och Galant Sisu slutade tvåa i sina respektive uttagningslopp till Stosprintern. Därmed hade Per Nordström två finalister, men så blir inte fallet.

Galant Sisu lämnade nämligen Per Nordströms stall på onsdagen. Hon ska flyttas till Björn Goop, enligt Jägersrotränaren.

– Det är så det är. Hästar kommer och går, det är ingenting konstigt med det, säger Per Nordström.

Per Nordström tror att Galant Sisu, som ägs av Il Porto Group, har en fin framtid på tävlingsbanan.

– Vi lämnade ifrån oss hästen i ett väldigt bra skick. Hon gjorde sitt absolut bästa lopp i försöket och var inte långt ifrån segern. Jag känner i efterhand att jag kanske körde mot fel häst, men det är en svår avvägning vissa gånger. Hon har verkligen formen i zenit. Hästen har kanske en liten bit kvar upp till de absoluta topparna, men det är en häst under kraftig utveckling.

Galant Sisu har vunnit tre av 18 lopp och sprungit in 286.700 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.