Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lähdekorpi flyttar hästar från Bazire till Niskanen

Foto: TR BILD
Kari Lähdekorpi har flyttat tre hästar till Jarmo Niskanens stall. Foto: TR BILD

Jarmo Niskanen har fått in tre spännande starthästar i träning från Jean-Michel Bazire. Det skriver finländska Ravinetti.

Publicerad:

Kari Lähdekorpi (K.M. Hästfarm) har flyttat åttaårige Sobel Conway samt sexåringarna Kaptah och Payet D.E. till Jarmo Niskanen, rapporterar Ravinetti. Den svenske tränaren har sitt stall på träningsanläggningen Grosbois.

– Jag har själv aldrig pratat med Bazire, men framförde en fråga till stallet för någon månad sedan. Jag undrade om det var klokt att ha Sobel Conway kvar i Frankrike eftersom han kommit upp i så hård klass, säger Lähdekorpi till Travronden.

– Vi fick inget svar, men hästen gjorde två starter och var trea och sjua. Sedan fick jag ett sms om att vi borde flytta honom. Då fick dom andra två följa med till Jarmo.

Sobel Conway (364.580 euro) har gjort 20 starter för Bazire sedan i fjol och tagit tre segrar och tre andrapris i tuff konkurrens på Vincennes. Conway Hall-avkomman, som tidigare tränades av Peter Untersteiner, har sprungit in drygt 1,5 miljoner kronor på franska banor.

Kaptah (130.773 euro) har gjort fem starter under sommaren och tagit en seger i monté. Vinsten kom i Meslay-du-Maine med norska jockeyn Matilde Herleiksplass i sadeln.

Payet D.E. (128.890 euro) har gjort tre starter den senaste månaden och tagit en seger på gräsbanan Royan-Atlantique.

– Med hästarna hos Jarmo får man i alla fall prata med tränaren ibland och det är ett stort mervärde för en hästägare, avslutar Lähdekorpi.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.