Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lähdekorpi köper av Untersteiner

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Kari Lähdekorpi har köpt en dubbel rikstotovinnare från Johan Untersteiners stall. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Kari Lähdekorpi har varit i köptagen igen och gjort klart med V75-vinnaren Exclusive Matter från Johan Untersteiners stall.

Publicerad:

Faktum är att Kari Lähdekorpi inhandlat två starthästar från Untersteiners stall. Dels femårige Exclusive Matter (e. Explosive Matter, sju segrar och 739.500 kronor), men även fyraårige valacken Mafioso Lynx (e. Lavec Kronos, en tredjeplats och 8.500 kronor).

– Exclusive Matter blev nog egentligen 200.000 kronor för dyr. Det utvecklade sig så när italienare blandade sig i leken så jag betalade ett överpris, säger Kari Lähdekorpi.

Hur mycket hästen kostade vill han dock inte säga.

Exclusive Matter segrade bland annat i ett klass I-försök på Jägersro under derbyhelgen förra året. Han vann även ett klass II-försök i Vaggeryd i juni. Hästen startade så sent som i lördags på Mantorp och blev då åtta i bronsförsöket (V75-1). Framöver ska Hanna Lähdekorpi ta över tränarrollen.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.