Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Marschall Match flyttas till Pekka Korpi

Foto: DAVID SCHREINER / TR BILD
Marschall Match och Ulf Ohlsson vann på V75 på Bergsåker den 9 januari. Foto: DAVID SCHREINER / TR BILD

Reima Kuisla köpte Marschall Match för 81.100 euro på auktion i december. Nu flyttas den femårige valacken till Pekka Korpi.

Publicerad:

Marschall Match (e. Zola Boko) vann två gånger om på V75 runt årsskiftet. Samtidigt som han bytte ägare efter att ha köpts av Reima Kuisla på Raviliigas auktion.

Prislappen för den numera femårige valacken stannade på 81.100 euro. Nu står det klart att hästen lämnar Jonna Irris träning för att i framtiden tränas av Pekka Korpi. Det rapporterar MT Ravinetti.

– Hästen står just nu på Korpis filial på Julmyra, men tanken är att han ska flyttas till stallet i Finland. Hästen behöver behandlas och sedan tränas upp för start. Pekka får komma fram till hur lång tid hästen behöver, men det kommer definitivt ta ett par månader, säger Reima Kuisla till MT Ravinetti.

Marschall Match har vunnit elva av 37 starter i karriären och har sprungit in 87.299 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.