Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Martin de Bos till Tomas Malmqvist

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Martin de Bos vid en V75-seger på Åby för Peter Ingves. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Tomas Malmqvist får snart in flerfaldige miljonären Martin de Bos till sitt stall i Frankrike.
– Martin de Bos är en topphäst och det finns mycket pengar för honom att tjäna i Frankrike, säger Tomas Malmqvist till M.T Ravinetti.

Publicerad:

Martin de Bos (e. Maharajah) kom till Petri Puro från Finland som treåring och blev så småningom en följetong inom V75. Där vann han hela sex gånger, varav fyra inom silverdivisionen. Framgångarna fortsatte sedan hos Fabrice Souloy och Philippe Billard i Frankrike med runt en miljon kronor intjänat under 2020. Hästen kom tillbaka i Petri Puros träning i början av juli i år och gick ett godkänt kvallopp för Peter Ingves den 8 november. 

Någon start i Sverige blir det inte, utan istället åker Martin de Bos tillbaka till Frankrike. Den här gången är det Tomas Malmqvist som ska träna sjuåringen.
– Transporten till Frankrike är planerad till början av nästa vecka, bekräftar Tomas Malmqvist för finska MT Ravinetti.

Så här långt har Martin de Bos ordnat 16 vinster på 50 starter och tjänat 2.867.750 kronor. Han ägs av Tuulilaukka Oy i Finland.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.