Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Moni Viking hemma igen

Foto: MATILDA ÖHRMAN / TR BILD
Moni Viking efter segern i Åby Stora Pris. Foto: MATILDA ÖHRMAN / TR BILD

Efter misslyckandet i Sundsvall Open Trot har Moni Viking lämnat Björn Goops stall och åkt hem till ägaren i Norge.

Publicerad:

Det blev sex starter för Moni Viking (e. Maharajah) i Björn Goops regi. Resultaten går inte att klaga över – segrar i Paraolympiastayern, Harper Hanovers lopp, Åby Stora Pris samt dubbla världsrekord. Sammanlagt sprang hästen in nästan 2,9 miljoner kronor. Dock blev det bara 500 kronor som oplacerad i lördags i Sundsvall Open Trot.

– Jag var verkligen bekymrad, men nu glädjer jag mig över att få bygga upp hästen inför det franska vintermeetinget i Paris, säger ägaren, uppfödaren och tränaren Jan Lyng till Trav Og Galopp-Nytt.

Den sistnämnde hämtade hem Moni Viking efter lördagens start i Sundsvall och hade honom på löpbandet i Tröndelag redan under söndagen.

– Alla senor är torra och fina och han står fint på alla fyra fötterna. Jag är lättad över att det bara tycks vara ett formtapp som låg bakom den sämre insatsen i Sundsvall, berättar Jan Lyng vidare för TGN.

Under fjolårets vintermeeting (även en start på Enghien i mars) blev det fyra vinster på fem starter och över en miljon kronor in på kontot. Då i regi Pierre Vercruysse. 

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.