Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Moonstone går i träning hos Robert Bergh

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Robert Bergh. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Han inledde karriären hos Marcus Melander. Nu har SRF Stable valt att flytta treårige Moonstone till Sverige och Robert Bergh.

Publicerad:

En stam som förpliktigar har Moonstone (e. Muscle Hill – Moonlight Kronos). Den treårige hingsten, som fötts upp av AB Svensk Reklamfinans och som ägs av SRF Stable, inledde tävlingskarriären som tvååring hos Marcus Melander.

Där tog han en seger på nio starter och sprang in över motsvarande en miljon kronor. Bland annat var han tvåa i storloppet Peter Haughton Memorial på Meadowlands i augusti.

Sedan ett par veckor tillbaka finns Moonstone inskriven på Robert Berghs träningslista. Moonstone är broder till Dibaba (e. Ready Cash) som sprang in över 4,6 miljoner kronor under karriären efter att bland annat ha vunnit Drottning Silvias Pokal och slutat tvåa i Svenskt Travoaks.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.