Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny amerikan till Bergh

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Robert Bergh har nu flera intressanta nyförvärv från USA: Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Robert Bergh har på sistone förstärkt stallet med flera treåriga amerikaner från USA.

Publicerad:

Redan i mitten av december kom duon Fifty Cent Piece (sto e Muscle Hill, fem segrar och 1.329.354 kronor) och Rome Pays Off (hingst e. Muscle Hill, fem segrar och 3.857.714 kronor) från Marcus Melander. Nu kan Robert Bergh berätta om en tredje treåring från USA, nämligen hingsten Jula Trix Treasure (e. Trixton, fem segrar och 242.612 dollar), som kommer från Åke Svanstedts stall.

– Den har gått riktigt bra i år och det är spännande att få in de här treåringarna från USA. När det gäller Rome Pays Off tjänade han stora pengarna som tvååring (tvåa i Peter Haughton Memorial), men har inte gått lika bra i år. Så den är lite svårbedömd för mig, men jag gillar typen, säger Bergh.

Den hittills största segern för Jula Trix Treasure kom i år i Simcoe Stakes på Woodbine Mohawk Park i Kanada. Hästen har även varit tvåa i en final i New Jersey Sire Stakes samt trea i Canadian Trotting Classic.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.