Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Perssons varma utmaning

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Jan-Olov Persson har förstärkt stallet med två nya varmblod. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Han har 104 kallblod på sin träningslista, men nu ska Jan-Olov Persson även träna två varmblod.

Publicerad:

Det är de två treåriga tyskfödda stona Kaitlin Way Scott (e. Ready Cash, en seger och 59.000 kronor) och Summertime S. (e. Muscle Hill, ingen seger och 89.500 kronor) som kommit till Hudiksvall. Ägare till båda är Theorema Scandinavia AB i Glimåkra.

– Jag känner inte ägarna sedan tidigare och man kan undra varför de flyttas till mig. Samtidigt känns det spännande, säger Jan-Olov Persson.

Sedan Perssons stora kallblodssatsning drogs igång på allvar i mitten av 90-talet har det varit tunnsått med ”varma” inslag i stallet. Den klart bästa var rixhästen Clouds Above (e. From Above, 16 segrar och 1.152.050 kronor). Det var han som utmanade Sanity ända in på linjen i premiärupplagan av Rixallsvenskan 2009.

– Han vann bland annat Breeders Crown-lopp och var riktigt duktig. Jag hade även Oracle Kronos (e. Kadabra, 13 segrar och 701.744 kronor), som bland annat segrade i V75-lopp i Skellefteå (2013). Senaste varmblodet i stallet var Fonso Boko (e. Make It Happen, tre segrar och 293.250 kronor), fortsätter Persson.

Hagmyrentränaren utesluter inte att det kan komma in något ytterligare varmblod i stallet.

– Det skulle vara roligt att få prova någon ettåring med mitt koncept. Numera är det nog ingen större skillnad träningsmässigt mellan varmblod och kallblod.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.