Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sjufaldige miljonären Zarenne Fas till Jean-Michel Bazire

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Zarenne Fas och Magnus A Djuse efter segern i The Owners Trophy på Solvalla i augusti. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Näst senast vann Zarenne Fas The Owners Trophy på Solvalla. Nu har den sjuårige hingsten skrivits in på Jean-Michel Bazires träningslista.

Publicerad:

Tävlingskarriären har varit framgångsrik för Zarenne Fas (e. Varenne) och den sjuårige hingsten har i Jerry Riordans regi tagit hem lopp som Grosser Preis von Deutschland (Grupp I, 2019) och Finlandia-Ajo (Grupp I, 2020). Förra året var han dessutom tvåa i Åby Stora Pris bakom Milligan's School.

2018 tog hästen hem grupp I-loppet Gran Preimo Orsi Mangelli, det i Michelle di Maros träning.

I den näst senaste starten blev det seger i The Owners Trophy på Solvalla. Jerry Riordan skötte träningen och Magnus A Djuse styrde till seger på 1.11,8/2160 meter. En seger värd 200.000 kronor.

Numera finns hästen på Jean-Michel Bazires träningslista. Zarenne Fas har testat lyckan sex gånger om på Vincennes, varav de fyra senaste gångerna i monté. I januari i år var han tvåa i Prix du Calvados samt sjua i Prix du Cornulier.

Genom karriären har Zarenne Fas tagit 16 segrar på 66 starter och sprungit in 7.799.812 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.