Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Storloppsfinalist till Andersson

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Oskar J Andersson har fått in Battle Jack i träning. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Rommetravets Oskar J Andersson har haft ett framgångsrik andra år som proffstränare. Stallet vinner mer än var femte lopp de ställer upp i – nu har de förstärkt med en finsk storloppsfinalist.

Publicerad:

Den numera fyraårige valacken Battle Jack (e. The Bosses Lindy) har tävlat framgångsrikt för Timo Korvenheimo i Finland. Där har han tagit fyra segrar på 36 starter och sprungit in 65.483 euro.

Hans största seger tog han som tvååring när han vann ett lopp med 20.000 euro i förstapris. Som treåring kvalade han in till Breeders Crown-final där han slutade femma.

I dagarna anslöt han till Sverige – han kommer i framtiden att tränas av Rommetravets Oskar J Andersson.

– Han kom hit idag och verkar trevlig. Jag har även sett Battle Jack på video från loppen i Finland och det ser ut vara en mer stark än snabb häst. Han har tävlat mot bra motstånd och vi hoppas att han ska hävda sig väl i klassen, säger Oskar J Andersson.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.