Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tsunami Diamant till Melkko

Foto: BURT SEEGER/TR BILD
Tsunami Diamant efter segern i Charlottenlund Open förra året tillsammans med tränaren Paul Hagoort och kusken Robin Bakker. Foto: BURT SEEGER/TR BILD

Derbyvinnaren och fjolårets tvåa i Oslo Grand Prix, Tsunami Diamant, är ny i Katja Melkkos stall.

Publicerad:

Det här berättar hon för finska sidan MT Ravinetti.

– Det här var överraskande. Familjen Schwartz följer travsporten i Sverige noggrant eftersom de haft hästar här tidigare och även själva varit i Norden på tävlingar. Nu valde de vårt stall och det känns jättebra.

I samma transport, som kom fram till Melkkos stall i fredags kväll, följde även Tsunami Diamants femårige helbror Vice Versa Diamant. Han har hittills tagit sex segrar på tolv starter i enklare sällskap och tjänat 18.853 euro.

Sjuårige Tsunami Diamant (e. Gustav Diamant) har under hela karriären tävlat framgångsrikt för holländaren Paul Hagoort. Den klart största segern hittills kom redan som treåring i Tyskt Travderby. Förra året slutade han tvåa för Jörgen Sjunnesson i Oslo Grand Prix, bakom vinnande Ble du Gers. Tsunami Diamant noterade då nya rekordet 1.10,4a/2100 meter. Senaste starten gjordes den 24 oktober förra året.

I fjolårets OGP var det Katja Melkkos stjärna Elian Web som satte upp tempot i en 1.07,5-öppning mot Vitruvio. Nu blir alltså Elian Web och Tsunami Diamant stallkamrater. Den förstnämnde är efter sin seger i Paralympiatravet förra året garanterad en plats även i årets upplaga den 8 maj. Men frågan är hur Katja Melkko tänker? Hästen har ju inte varit som bäst i årets fyra starter.

– Vi siktar mot Åby om 1,5 vecka. Han känns nu ännu skarpare i träningen och jag hoppas att det snart är den gamle Elian Web vi ska få se igen, säger Melkko till MT Ravinetti.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.