Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Åbys nya kallblodssatsning

Foto: MIKAEL WIKNER
Åbys sportchef Jon Walter Pedersen testar med en ny kallblodssatsning. Foto: MIKAEL WIKNER

Åby planerar för en liten kallblodssatsning.
– Vi gör ett test med kallblodslopp både i november och december, berättar Jon Walter Pedersen.

Publicerad:

Egentligen har Åby-travet bara ett kallblodslopp per år – Solos lopp för högsta klassen. Det brukar avgöras i slutet av april och i år var det Odd Herakles som segrade. I år lades också ett kallblodslopp in under V75 Champions-dagen i februari och det har även körts rekordförsök för kallblod  (2018), då Månprinsen A.M. vann. Nu har dock sportchefen Jon Walter Pedersen nya kallblodsplaner på gång.

– Sedan Peter Grundmann flyttade ner till oss finns det nu över 30 kallblod med Åby som hemmabana. Jag har också fått en del önskemål om fler kallblodslopp och bland annat är det intresse för detta från norskt håll. Vi kan då förhoppningsvis få både ökat sportsligt och spelmässigt intresse därifrån genom att öka antalet kallblodslopp.

I ett första steg ska det köras kallblodslopp den 11 november och 5 december.

– I november går det under en V86-ikväll och i december som ett ramlopp till V75-omgången. Det blir 50.000 kronor i förstapris i båda loppen.

Om testet faller väl ut kan Pedersen tänka sig en fortsättning av den ”kalla” satsningen i början av nästa år.

– Ja, då kan det bli lopp även i januari och februari. Jag kan se framför mig att vi kanske kommer upp i sex-sju lopp på årsbasis. Under sommaren har kallbloden så många lopp ändå, att vi inte behöver lägga in några där.

Från Åby kommer bland annat hästar som Raggmunken och Bellfaks. Åbys vinstrikaste kallblod hittills i år är Robert Bergh-tränade Tangen Töff (e. Åsajerven, tre segrar och 234.400 kronor). De flesta av Berghs kallblod står dock uppstallade på filialen utanför Sundsvall.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.