Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Björs Frej segrade i kval till Vincennes

Foto: Christer Norin
Björs Frej gynnades av ett högt tempo i kvalet och gjorde också sitt när han vann tillsammans med Ulf Ohlsson i sulkyn Foto: Christer Norin

I mitten av februari avgörs kallblodsloppen Prix des Trotteurs "Sang-Froid" och Prix des Pays Nordiques på Vincennes och Sverige har som vanligt fyra platser i den nordiska landskampen. Två av biljetterna delades ut på Bollnästravet på söndagen i ett uttagningslopp som höll bra klass. 

Publicerad:

Favoriten Björs Frej (e.Järvsöviking) hamnade sist utvändigt men stod för en stark slutrunda och hann fram till segern på nya rekordet 1.25.0a/2140 meter.
- Det kändes lite långt fram, jag var nöjd med att få ryggar i tredjespår men när Bro Viking och sen Eldvin galopperade tappade vi några meter. Men han kändes stark i slutkurvan och vi höll hoppet uppe, sa kusken Ulf Ohlsson. 

Tränare till Björs Frej är Annelie Lagergren, vars far Per-Gunnar Persson vann den första kallblodslandskampen på Vincennes med Lykketinder 2002.

Det blev hårt i mål om den viktiga andraplatsen. Krusse var mycket tapper från ledningen, men Smedsbro Faksen och Per Linderoth som hittat ut från vinnarhålet kunde med en vass avslutning ta sig förbi sista meterna före mål.

Jan-Olov Persson tränar Smedsbo Faksen som nu har möjlighet att starta Järvsöfaks-sonen i loppen i Vincennes den 19 och 23 februari. Vilka två övriga kallblod som får de återstående svenska platserna  avgörs via seedning. 

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS