Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Det blir fler kallblod på Solvalla i framtiden”

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Våler Nikolai. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Våler Nikolai försvarade sin titel i Jäntungens lopp.
Nu hoppas och tror hans tränare att det blir fler kallblodslopp på Solvalla framöver.
– Rasen är på stark frammarsch i Sverige, säger Öystein Tjomsland.

Publicerad:

Jäntungens lopp kördes för tredje året i rad och återigen blev det norsk seger genom Våler Nikolai (e. Åsajerven). Björn Goop körde sexåringen till seger och sedan uteblev dramatiken.

Våler Nikolai höll enkelt undan för Gorm och kom i mål på 1.23,4/2140 meter.

– Han fick dirigera och vann med krafter kvar. Hästen är väldigt fin för dagen och det blir något ett nytt lopp om ungefär 14 dagar. Vi får se om det finns något på V75, säger tränaren Öystein Tjomsland.

Tjomsland körde själv derbyvinnaren Nordsjö Odin som var femma i sexhästarsfältet.

– Han var inte på topp och fick aldrig upp farten i dag. Det var en besvikelse för han spurtade väldigt bra i starterna innan. Det var en dålig dag helt enkelt. Han kommer tillbaka, säger Tjomsland.

Förstapriset i Jäntungens lopp var 200 000 kronor.

– Det är alltid kul att tävla om stora pengar och särskilt på Solvalla. Det körs inte så många lopp för kallblod här, men det blir nog fler i framtiden, säger Tjomsland och utvecklar:

– Rasen är på stark frammarsch i Sverige och finns nu i flera av de större stallen. Hästarna är bättre tekniskt och springer fortare och fortare. Det har blivit enklare för tränare att ha kallblod.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.