Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fasta ”proppar" för kallblod

Foto: LENNART KIHLMAN.
ST:s sportchef Petter Johansson hoppas på fler hästar i kallblodsloppen och jämnare fält. Foto: LENNART KIHLMAN.

Från och med 1 januari införs nya fasta kallblodspropositioner över hela landet, vilket ska göra det enklare för både tränare och hästägare. Dessutom hoppas man på fler hästar i loppen och mindre krockar.

Publicerad:

Det blir nio fasta kallblodsklasser: från klass I (för hästar med högst 20.000 kronor) till klass 9 (för alla hästar). Propositionsskrivarna får dock stora möjligheter till variation eftersom det i varje klass finns möjligheter att även använda sig av ett till tre tillägg.
Svensk Travsport har tillsammans med Sleipner utarbetat den här nyordningen.
– Vi hoppas på jämnare startfält och fler hästar i kallblodsloppen. Fasta propositionsklasser införs direkt från den 1 januari 2016, berättar ST:s sportchef Petter Johansson på ST:s hemsida.
Sleipners ordförande Marita Arvidsson är också nöjd med det nya upplägget med nio fasta klasser:
– Det här är något som vi inom Sleipner har önskat under flera år. Vi tror att det blir tydligare och enklare för tränare och hästägare. Dessutom bedömer vi att risken för propositionskollisioner mellan olika banor minskar med fasta propositionsklasser.
Varianten med ”fördel ston” ska också användas i stor utsträckning precis som fallet varit under det senaste året. Hur många lopp som körs i respektive klass avgörs helt av antalet hästar i den aktuella regionen.
Här presenteras de nio kallblodsklasserna i detalj:
https://www.travsport.se/polopoly_fs/1.509954!/menu/standard/file/fasta%20propositionsklasser%20kallblod.pdf

 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS