Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kallblod till Wenngarn

Foto: MARIA HOLMÉN, TR BILD
Upp till tio toppstammade ettåriga kallblod får chansen på Wenngarns Kriterieauktion. Foto: MARIA HOLMÉN, TR BILD

Nu är det spikat: kallbloden får chansen på Wenngarns Kriterieauktion den 28 september.

Publicerad:

Travronden har tidigare berättat om Sleipners intresse och förhoppning om att även speciellt utvalda ettåriga kallblod ska auktioneras ut under Wenngarns Kriterieauktion i år. Nu har alla pusselbitar fallit på plats och Sleipner är överens med ASVT Trottex.
– Det känns jättebra att det hela är klart. Nu gäller det bara också att få alla uppfödarna i landet att tända till på den här nya auktionen. Meningen är att vi ska visa upp det allra bästa som finns i vår ras, säger Sleipners ordförande Marita Arvidsson.

Hur många kallblodiga ettåringarna kommer då gå under klubban till hösten?
– Taket är satt vid tio. Även norska kallblodsuppfödare har visat intresse för auktionen, men vi har valt att säga nej till dessa. Anledningen är att vi inte vill riskera att behöva säga nej till några riktigt välstammade svenskfödda hästar, kommenterar Marita, som poängterar att anmälningstiden till auktionen går ut den 8 maj (via ASVT Trottex hemsida).

Det är redan nu klart vilken dag som kallbloden går upp i ringen.
– Ja, det blir under torsdagen den 28 september, Kriterieveckan. Vi har en hel tävlingsdag med kallblodslopp på Bergsåker under fredagen den där veckan och det går inte att krocka med den.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS