Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kallblodskungen tillbaka

Foto: Hanold/Aln
Foto: Hanold/Aln

Månprinsen A.M. gjorde comeback på svensk mark efter lång frånvaro i Sven O Perssons Minne som avgjordes i Östersund på onsdagkvällen. Svenske kallblodskungen vilade inte på hanen utan segrade direkt med säker marginal.

Publicerad:

Efter knappt ett års frånvaro från de svenska tävlingsbanorna var Gunnar Melanders kallblodsstjärna i farten igen på svensk mark. Månprinsen A.M. inledde från bakspår i Sven O Perssons Minne och togs lugnt genom första sväng. Jomar Blekkan var mer offensiv med Järvsörappen som tidigt tog ledningen och inledde första 500 på 1.20,3. Gunnar Melander valde dock strax efter 500-passeringen att vrida ut Månprinsen i tredjespår och redan 1.300 meter kvar hade kallblodsstjärnan tagit över kommandot.

Varvet travades efter 1.22,2 och sedan var det lugna gatan för Månprinsen A.M. Över upploppet närmade sig Kringelandtellus som tillsammans med Vidar Tjomsland fått gå den tunga vägen utvändigt om ledande Månprinsen. Även Hulte Magnus gick till angrepp i spåren, medan Järvsörappen förgäves letade luckan i rygg ledaren. Åt Månprinsen fanns det inget att göra, som stegade undan på lätta steg sista biten före tvåan Hulte Magnus och tappre Kringelandtellus.

Segertiden blev 1.22,8a/2.140 meter.

– Det är en fantastisk fin häst. Månprinsen vinner inte med så mycket, men han vinner ändå så lätt och bara springer och klipper med öronen. De kommer bara till selen på honom och 100 meter kvar så kunde jag vända tillbaka spöet. Nu väntar närmast Nordiskt Mästerskap på Åland innan han går ut Svenskt Mästerskap. Sen blir ett lugnt i september då han inte har några lopp alls, sade en lycklig Gunnar Melander efter comebacken i Sverige.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln


Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS