Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sex hingstar i avelsvärdering på Wången

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Ulvsåsen startar inom V86-spelet i kväll på Bergsåker. Till helgen väntar sedan avelsvärdering på Wången. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Till helgen är det dags för den traditionella kallblodshelgen på Wången med avelsvärdering och olika föreläsningar. Det ser bara ut att bli sex hingstar som ska synas och i övrigt kan man bland annat få lära sig mera om kvarka, själva avelsvärderingen och kallblodsavel.

Publicerad:

Åtta hingstar var anmälda till helgens avelsvärdering, men enligt Wångens hemsida har både Buska Blyg och Backegubben blivit strukna. Tre av de som ska visas upp är unga treåringsgardet Blomsterprinsen (e. Smedheim Solan-Stjärnblomster e. B.W.Modde, en seger och 209.070 kronor), Lome Lux (e. Lome Brage-Reime Blesa e. Bork Odin, sex segrar och 360.456 kronor) och Erling N.O. (e. Lome Elden-Lykkeflicka e. Qvadrigo, fyra segrar och 227.000 norska kronor). Alla tre var under den gångna helgen med i norska kriteriefinalen, där Erling lyckades bäst som femma.

De tre övriga är Ulvsåsen (e. Åsajerven-Ulvsås Anna e. Moe Odin, 14 segrar och 1.065.900 kronor), Dellenit (e. B.W-Modde-Lassas Busan e. Håkon Jo, åtta segrar och 471.000 kronor) och Blixen (e. B.W.Modde-Kloxie e. Orr Virus, tio segrar och 712.100 kronor).

När det gäller föreläsningar så blir dessa i ämnena kvarka, avelsvärdering, forskning om kallblodsavel och Breedly.com. Det kommer att gå att följa dessa föreläsningar även via Svensk Travsports Facebook-sida.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.