Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sleipner – organisationen med kvinnor i majoritet

Foto: Johanna Persson/TR Bild
Marita Arvidsson, ordförande i Sleipner Foto: Johanna Persson/TR Bild

I många företag och organisationer saknas kvinnor i styrelsen. Regeringen har till och med lagt fram ett lagförslag om kvotering till bolagsstyrelser. I Sleipners styrelse och i landets lokala avdelningar är däremot kvinnorna i majoritet.

Publicerad:

– Det är en positiv trend med allt fler tjejer inom kallblodssporten. Det är också fler som engagerar sig i organisationen, framför allt yngre tjejer, vilket är väldigt roligt, säger Marita Arvidsson, ordförande i Sleipner.

I travklubben Sleipner finns förutom Marita Arvidsson ytterligare tre kvinnor i styrelsen och i de lokala avdelningarna är det klar dominans av kvinnor.

Det finns 14 avdelningar från Norrbotten i norr till Lindesberg i söder. I nio av dem sitter en kvinna på ordförandeposten. Totalt finns 58 kvinnor som sekreterare, kassörer och/eller styrelsemedlemmar i Sleipners lokala avdelningar. Om vi räknar med suppleanter skulle antalet vara ännu högre.

– En sak är att hålla på med sina egna kallblodshästar, som ju är det bästa och roligaste som finns. Men att det är så många unga som vill ta på sig förtroendeuppdrag är väldigt bra på många sätt. Vi får framför allt en stark organisation, både centralt och lokalt, säger Arvidsson.

• Så framtiden ser ljus ut för Sleipner?
– Ja, det tycker jag. Kallblodstravaren är populär, den är rätt så enkel att hålla på med. De kan tävla i många år, den är tålig och kan göra många starter per år. Vi har dock fortfarande en del utmaningar framför oss, som till exempel att hitta ett sätt med auktioner. I år såldes några kallblod på kriterieauktionen och i fjol såldes några på Wenngarn. Men vi behöver ett bättre sätt att erbjuda unghästar till salu.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS