Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Tydligen har vi på nej-sidan varit för tysta”

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Micael Melander är kritisk till de fasta propositionerna. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Gunnar och Micael Melander var två av de cirka 200 som skrev på det upprop som ville försöka stoppa de fasta propparna för kallbloden.
– De flesta jag pratar med är fortfarande emot fasta proppar, säger Micael Melander.

Publicerad:

Det har funnits – och finns fortfarande – ett ganska stort motstånd mot de fasta kallblodspropositionerna.
Gunnar och Micael Melander är två stora kallblodsprofiler och proffstränare som valt att ställa sig på ”nej-sidan”.
– Det känns fantasilöst med fasta proppar; det måste finnas ett bättre sätt att skriva ut loppen med den teknik som numera finns att tillgå. Sportcheferna måste kunna se på hästunderlaget i sina närområden och därifrån sedan kunna skriva ut bra och flexibla proppar. Alla hästar ska åtminstone ha en vettig proposition varje månad. Så är inte alltid fallet nu, säger Micke och fortsätter:
– Jag tror framför allt att amatörer och mindre tränare missgynnas av det nya. Tidigare kunde man åka 30 mil för ett perfekt lopp och då även skörda framgångar. Nu tvingas man istället ibland ut i helt fel lopp med uteblivna pengar som följd.

”Man startar ändå”

Den statistik som ligger till grund för fortsättningen med fasta proppar ger inte Micke så mycket för heller.
– Även om loppen många gånger inte alls är optimala så kan jag inte gärna låta hästarna stå kvar i stallet. Man startar ändå och då det blir skrala resultat måste man prova igen. Så jag är inte förvånad över att antalet startande hästar i loppen har ökat.
Det verkar i samtal med exempelvis Svensk Travsports Petter Johansson och Sleipners ordförande Marita Arvidsson som om de allra flesta ser positivt på fasta proppar. Hur tänker du kring det?
– Jag har inte samma bild; snarare tvärtom. Tydligen har vi på nej-sidan varit för tysta, så är det nog.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS