Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Just Believe tillbaka på hemmaplan

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Just Believe och Greg Sugars i samband med försöket till Elitloppet. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Just Believe blev en publikfavorit i Sverige under sommaren.
Nu är han äntligen tillbaka på gården i Australien och siktas mot en stor uppgift i hemlandet.
– Hans stora mål är Inter Dominion som körs i december, säger Greg Sugars.

Publicerad:

Australiske Just Believe bjöds in till Elitloppet i början av april och gjorde sedan den långa resan till Solvalla. Det var få som trodde på honom inför loppet och äventyret slutade med en galopp i slutskedet av försöket.

Hästen stannade sedan i Sverige och imponerade stort i Jämtlands Stora Pris och Norrbottens Stora Pris där han slutade tvåa respektive trea. 

Några dagar efter starten i Boden återvände kusken Greg Sugars till Australien, men Just Believe blev kvar i Sverige i drygt en månad. Efter det väntade en lång hemresa och först under denna vecka återvände han hem till Larajay Farm utanför Melbourne . I ett sms till Travronden berättar Greg Sugars om hästens hemresa.

– Han lämnade Sverige den 12 juli. Sen stod han två veckor i karantän i Tyskland. Flög därefter till Amsterdam, via Doha, Bangkok och slutligen Melbourne där han stod ytterligare två veckor i karantän. Han kom tillbaka till vår gård den 16 augusti, skriver Greg Sugars.

Storlopp i sikte

Nu väntar en tids vila innan förberedelserna inleds för ett av de största loppen i Australien. 

– Hans stora mål är Inter Dominion som körs i december.

Greg Sugars har inte stängt dörren för en ny resa till Europa. Så här sade han i en intervju med Travronden några dagar efter andraplatsen i Norrbottens Stora Pris.

– Jag skulle naturligtvis behöva prata med ägarna och alla involverade, men om han fortsätter att tävla på ett bra sätt så tror jag att vi skulle vilja komma tillbaka.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.