Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Makethemark slutar tävla

Foto: TR BILD
Makethemark har gjort sin sista start. Foto: TR BILD

Han startade så sent som under fredagen och slutade då femma.
Nu har Petri Salmelas stora stjärna gjort sin sista start.

Publicerad:

Det är skötare Anne Raatikainen som meddelar beslutet på sina sociala medier. 

Makethemark inledde karriären med tolv segrar på de 14 första starterna och vann bland annat Treåringseliten på Solvalla under elitloppshelgen. Därefter blev det pallplaceringar i både långa och korta E3-finalen.

Som fyraåring blev det lite av en mellansäsong – innan han som femåring kom att blomma ut fullständigt. 

Det blev seger i både Norrbottens Stora Pris och Jubileumspokalen – och som sexåring blev det återigen seger på hemmaplan i Norrbottens Stora Pris, men han vann även Åby Stora Pris och slutade trea i Elitloppet. 

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Makethemark med sina ständiga följeslagare Petri Salmela, Anne Raatikainen och Ulf Ohlsson. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Efter säsongen som sexåring har de större framgångarna uteblivit för Makethemark – som nu lägger tävlingsskorna på hyllan för att helt och hållet ägna sig åt avel.

Det blev drygt 12 miljoner kronor insprunget för hästen som tränats av Petri Salmela under hela karriären – och han ägs av uppfödarna Stall Nian. Hästen sprang rekordet 1.09,3ak.

På sin facebooksida skriver hästens ständiga skötare Anne Raatikainen:

“Tack för alla fina stunder på tävlingsbanan. Det går inte att beskriva vilka upplevelser du bjudit oss på. Vi kommer alltid minnas dessa med glädje. Tävlingskarriären är över, men som avelshingst kommer du får fortsätta och så fina avkommor som de första är kommer det bli oerhört spännande att följa dem på tävlingsbanorna. Tack kompis, nu får du njuta av livet!”

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.