Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Positivt besked om Extreme

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Extreme. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Danske stjärnan Extreme skulle ha startat i Elitloppet men ströks ur loppet på grund av en skada. Ännu är han inte redo att starta, men likväl på bättringsvägen. Det berättar tränaren Steen Juul i en intervju med danska Derby 25.

Publicerad:

Steen Juuls stjärna gjorde sin senaste start på Åby den 7 maj. Då slutade han tvåa i finalen av Paralympiatravet. Han var tidigt inbjuden till Elitloppet men ströks fyra dagar innan loppet.

Extreme hade drabbats av bristning i senstrukturen på gaffelbandet som har lett till ett långt uppehåll. Hästen har ännu inte gjort comeback på tävlingsbanan men nu kommer positiva besked. I en intervju med danska Derby 25 berättar tränaren Steen Juul om läget med hästen.

– Det ser fint ut, vi har arbetat med honom en period. Han går lätta intervaller. Vi var och gjorde en scanning på honom och det såg bra ut. Jag är positiv. Han måste få tid för att komma tillbaka. Vår tro är att han kommer tillbaka till full styrka igen, säger Steen Juul till Derby 25.

Tränaren kan inte säga exakt när en tävlingscomeback kan bli aktuell.

– Det är lite för tidigt att tänka i de banorna nu. Vi måste prata med ägarna men det är lite tidigt att lägga upp en plan nu. Jag tror att han kommer ge oss många fler upplevelser.

Extreme är sex år gammal och har startat 42 gånger. Han har vunnit hälften av de loppen och tjänat över fyra miljoner kronor. År 2020 vann han Danskt Travderby och i fjol var han först över linjen i EM för femåringar.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.