Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Rajesh Face har tävlat färdigt

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Adrian Kolgjini och Rajesh Face 2019. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Rajesh Face imponerade redan från start.
Efter sex tävlingssäsonger är karriären nu över, skriver Kolgjini Stable på Twitter.

Publicerad:

Den åttaårige valacken ströks från lördagens tilltänkt start på Bjerke. Det betyder att loppet på hemmaplan 30 oktober blev karriärens sista för Rajesh Face (e. Raja Mirchi).

”Rajesh face struken idag. Vi väljer även att avsluta karriären för honom. En mer karismatisk travare får man leta efter. Nu väntar ett skönt pensionärsliv för hans del och vi kan bara minnas tillbaka på några av hans brutala prestationer de senaste åren. Tack för allt Rajesh” skriver Kolgjini Stable på Twitter.

Totalt blev det 16 segrar på 70 starter och 3 245 901 kronor intjänat. Rajesh Face var bland annat femma efter galopp i Svenskt Travderby 2017 och startade i samma elitloppsförsök som Bold Eagle året därpå. Den största prischecken kom i samband med tredjeplatsen i Oslo Grand Prix samma år. 

– Han hade garanterat vunnit Derbyt om han inte hade galopperat från start. Han gjorde ett oerhört lopp då. Han har gjort många fantastiska lopp. Även om han är snäll och underbar på sitt sätt så har han ett jäkla temperament. Det har varit problemet genom åren, att han varit lite för vass, säger Lutfi Kolgjini.  

Bland segrarna sticker en överlägsen triumf i uttagningsloppet till Svensk Travderby ut. Då vann hästen överlägset tillsammans med Lutfi Kolgjini som tränade hästen åren 2014-2018 fram till att Adrian Kolgjini tog över. Lutfi Kolgjini har fått många frågor om hästens utseende. Många har tagit för givet att det är Joke Face som är pappa och inte Raja Mirchi. 

– Det har jag hört många gånger. Jag tvivlade själv när han kom ut. Vad fan? tänkte jag. Jag kollade betäckningslistor och allt stämde. 

Hästen har även vunnit ett försök i silverdivisionen samt haft stora framgångar under sadel. Tillsammans med ryttaren Sofia Adolfsson vann han Åby Stora Monté Pris 2020 och samma år var den duon tvåa bakom Galactica i Monté-SM.

– Vi kommer skaffa ett fint hem till honom så att han kan bli promenadhäst. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.