Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Who's Who avslutar tävlingskarriären

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Who's Who med Pasi Aikio efter en av hästens 22 segrar. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Den nästan 14-faldiga miljonären Who's Who har gjort sin sista start. Beslutet är nu taget att låta honom lägga tävlingsskorna på hyllan och istället bli avelshingst på heltid.
– Visst känns det sorgligt att Who's Who tvingas sluta. Jag är dock så otrolig tacksam och glad över att ha fått haft en sådan fantastisk häst, säger tränaren Pasi Aikio.

Publicerad:

Nioårige Who's Who (e. Maharajah) gjorde sin sista start i Elitloppet förra året, där han underpresterade som femma i försöket. Därefter drabbades han av en stressfraktur i ett framben. Han hade en bra träningsvinter men benet höll inte när träningsfarterna skulle ökas i våras. Comebackplanerna lades på is och nu är det helt klart att det inte blir något mer tävlande eftersom benet trots vila inte blivit bättre.

– Who's Who är hästen som alla drömmer om att få träna. Han har tagit oss på så många äventyr och givit oss så otroligt mycket så jag känner en stor tacksamhet och glädje för allt vi har upplevt med honom, säger Pasi Aikio på Travkompaniets hemsida och fortsätter:

– Även om jag vet att han hade mycket mer att ge på tävlingsbanan så är det helt rätt att sluta här. Om jag skall ta fram det största är det förstås segern i Derbyt. Hela resan fram till Derbyt var så fantastisk och sättet han vann på och dessutom på nytt världsrekord, ett minne att ha med sig för alltid.

Who's Who är Travkompaniets näst vinstrikaste häst. Bara pappan Maharajah överträffar siffrorna och båda hästarna vann som bekant Derbyt. Who's Who segrade även i bland annat Hugo Åbergs Memorial, Paralympiatravet, Jubileumspokalen, Norrbottens stora pris. Han blev även utsedd till Årets fyraåring. Sammanlagt blev det 22 vinster på 46 starter och 13.707.759 kronor. Who's Who har just nu 157 svenskregistrerade avkommor, där de äldsta är två år gamla.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.