Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Landsbygdsministern Peter Kullgren i hästhagen

Foto: SARA LENNARTSSON
Landsbygdsministern Peter Kullgren fick komma hästarna riktigt nära vid sitt gårdsbesök i Värmland. Flera viktiga travpolitiska frågor kom upp till diskussion. Foto: SARA LENNARTSSON

Under måndagen genomförde LRF Häst ett gårdsbesök på Valnevikens Stuteri i Värmland för landsbygdsministern Peter Kullgren. Flera av travsportens mest angelägna frågor togs upp för diskussion.
– Hans intresse för vår näring kändes äkta. Det blev en positiv sammankomst, summerar Marita Arvidsson, styrelsemedlem i Svensk Travsport och ordförande i Sleipner.

Publicerad:

Peter Kullgren är en svensk kristdemokratisk politiker från Karlstad. Sedan 2022 har han rollen som Sveriges landsbygdsminister och är chef för landsbygds- och infrastrukturdepartementet i regeringen Kristersson. Alltså precis en sådan minister som är bra att få ut i hästhagarna.

– Förutom att gårdens ägare Bengt och Birgitta Wall berättade som sin verksamhet och utmaningar togs flera av de just nu viktigaste frågorna i Svensk Travsport upp. Exempelvis skattefrågan, kompensationsstödet och veterinärbristen. Det kändes som sagt bra och ju fler politiker vi kan få ut på det här sättet desto bättre. De får då uppleva vår sport och näring på ett ännu starkare sätt, klappa lite söta föl och så vidare, säger Marita Arvidsson.

Även från LRF Hästs sida var tongångarna positiva efter gårdsbesöket.
– Jag upplevde att det var ett konstruktivt samtal kring hästnäringens utmaningar och möjligheter framåt och att ministern lyssnade uppmärksamt och visade intresse för näringens behov, säger Viktoria Östlund, LRF Häst.

Foto: SARA LENNARTSSON
Ministerbeök på Valnevikens Stuteri i Värmland. Från vänster: Birgitta Wall, Bengt Wall, Marita Arvidsson, Peter Kullgren, Viktoria Östlund och Sara Lennartsson (LRF Häst). Foto: SARA LENNARTSSON
ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.