Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ärendet mot Tyler Mifsud läggs ned

Foto: LENA EMMOTH/TR BILD
Tyler Mifsud är glad över att förvaltningsrätten lagt ned ärendet om djurförbud. Foto: LENA EMMOTH/TR BILD

Tyler Mifsud dömdes till djurplågeri och fick djurförbud.
Beslutet överklagades till förvaltningsrätten som meddelade inhibition och bara ett dygn senare meddelar samma instans att ärendet läggs ned.
– Det har varit galna 24 timmar, säger Tyler Mifsud till Travronden.

Publicerad:

Hela ärendet tog sin början i juli 2021 då Tyler Mifsud bestraffades för en drivningsförseelse och då hästen Global Be Happy hade märken på kroppen stannade det inte där. Han blev sedermera åtalad och dömd för djurplågeri i tingsrätten, en dom som inte överklagades.

Domen innebar att länsstyrelsen beslutade om djurförbud vilket i sin tur ledde till indragen licens och att Mifsud inte hade någon möjlighet att arbeta i stallet hos Joakim Lövgren. Beslutet om djurförbud överklagades till förvaltningsrätten som gav inhibition. 

Anledningen till beslutet

I dag har förvaltningsrätten meddelat att målet läggs ned, skriver Aftonbladet.

Vid en sammantagen bedömning av de omständigheter som framkommit anser förvaltningsrätten att det är sannolikt att ett upprepande inte kommer att ske. Länsstyrelsens beslut om djurförbud för Tyler Mifsud ska därför upphävas”, står det i beslutet enligt tidningen.

– Det är blandade känslor. Jag är överlycklig över att det är över men någonting inom mig gör mig arg också. De har lekt med en persons mentala hälsa. Skulle någon hamna i samma sits som mig är mitt råd att hela tiden överklaga. Tro inte att det är över om du tar ditt straff som jag gjorde, säger Tyler Mifsud till Travronden.

“Galna 24 timmar”

Han blickar tillbaka på ett omvälvande dygn.

– Det har varit galna 24 timmar. Jag hittar inga bättre ord. Jag var totalt nere, på noll. Men jag gick från 0 till 75 när jag fick inhibition. Men samtidigt fanns det i bakhuvudet att ärendet skulle upp i rätten. Men nu har jag fått papper och allt är nedlagt. Jag är uppe på 100. Det finns inte ord för att beskriva vad jag känner.

Tyler Mifsud har fått sin licens tillbaka och är välkommen att köra lopp igen.

– Nu ska jag fortsätta njuta av livet och mitt jobb hos Joakim. Jag är hans högra hand i stallet och vi pratar igenom mycket om vad det som händer i stallet. Jag ser framemot att få köra lopp igen.

FAKTA

Inhibition

Inhibition är inom juridiken ett beslut av en högre instans att inställa verkställighet av en dom eller ett beslut.
Inhibitionen innebär inte att domen eller beslutet upphävs, enbart att verkställigheten har skjutits upp. Ofta fattas beslut om inhibition om ett beslut har överklagats till högre rätt och det ännu är oklart om det kommer att verkställas efter överprövningen eller inte.

Källa: Wikipedia

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.