Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Efter domen - Tino Ärling får beträdandeförbud

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Tino Ärling (arkivbild). Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Domen mot Tino Ärling har vunnit laga kraft. Nu har också Svensk Travsport vidtagit åtgärder mot travlärlingen.

Publicerad:

31 mars dömdes Tino Ärling för tre fall av misshandel. Straffet blev skyddstillsyn som sträcker sig fram till den 30 september 2018 samt skadestånd.
I samband med att domen nu har vunnit laga kraft meddelar nu ST via sin hemsida att domen innebär påföljder på travbanorna. Tino Ärling beläggs med fyra månaders beträdandeförbud samt att han inte kommer att kunna ansöka om travlicens på 12 månader. Om det efter den tiden inkommer en ansökan kommer en särskild prövning att göras.
Åtgärderna träder i kraft omedelbart.
–  Det här har varit ett komplicerat ärende då Tino Ärling inte har någon aktiv licens inom travet och brottet har inte utförts i samband med tävling eller på en travbana. Av den anledningen har det heller inte varit ett ärende varken för Svensk Travsports licenskommitté eller disciplinnämnd. Dock anser vi att det är ett allvarligt brott som skadar travsportens anseende. Därför är det också självklart att vi som förbund måste agera, säger Svensk Travsports generalsekreterare Johan Lindberg, via ST:s hemsida.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS