Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Travkusk polisanmäls för djurplågeri efter lopp

Foto: Montage: Patrik Nord
Foto: Montage: Patrik Nord

Länsstyrelsen har polisanmält en ung travkusk efter en hård driving i ett lopp.
Bilder visar att hästen hade skador efter loppet.
– Det här är första gången som jag är med om att lämna in en polisanmälan efter ett travlopp. Vi brukar aldrig få in anmälningar efter travtävlingar, säger djurskyddshandläggaren på Länsstyrelsen.

Publicerad:

Travronden har tidigare skrivit om den 17-årige lärlingen som blev avstängd i 12 veckor efter en drivning i ett lopp på en bana i Mellansverige.

Det var måldomaren som ville att banveterinären skulle titta närmare på hästen efter loppet.

– Måldomaren tyckte att drivningen inte alls såg bra ut och ville att jag skulle titta till hästen. Jag vill inte kommentera vad jag såg men jag anar att bilderna kommer ut framöver, sa banveterinären då.

Misstänkt djurplågeri

Han anmälde händelsen till Länsstyrelsen som nu beslutat att ta ärendet vidare. Misstanken handlar om djurplågeri.

– Ja, vi har lämnat de uppgifter och bilder vi har till polisen. Nu är det polis och åklagare som tar över och sedan får vi se vad som händer, säger djurskyddshandläggaren.

• Kan du kommentera bilderna?
– Inte mer än att man ser ränder på hästens bakdel.

Hästen har startat en gång efter händelsen där den blev oplacerad.

– Han fick vara ifrån en månad efter det där loppet. Han ser i alla fall ut att må bra igen, men jag kan ju inte svara på om det där satte sig i huvudet. När det gäller polisanmälan så tycker jag inte att det är något som vi ska uttala oss om, säger en av ägarna.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS