Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

A-tränare åtalad för bedrägerier

Foto: TR BILD
Foto: TR BILD

I juni månad avslöjade Travronden att en A-tränare blivit polisanmäld för bedrägeri i samband med hästförsäljning.
Nu har travtränaren åtalats – inte bara för ett utan för sju fall av bedrägeri.

Publicerad:

Enligt den inlämnade polisanmälan som Travronden tog upp i juni månad anklagades den svenske A-tränaren för bedrägeri. Det hela gällde en hästaffär under våren. 

A-tränaren i fråga utgav att flera av stallets hästar varit till salu, men när köparen betalat in överenskommen köpeskilling för en av hästarna, ett sexsiffrigt belopp, valde tränaren att avbryta affären. 

Köparen hävdar att man därefter varken sett röken av häst, eller pengarna, trots att tränaren i fråga vid upprepade tillfällen nämnt att en återbetalning är gjord.

Detta fallet är nu ett av sju fall av bedrägeri som ska upp i tingsrätten framöver, något Expressen var först ut med att berätta. A-tränaren har förutom det nämnda fallet åtalats för ytterligare två fall av bedrägeri i samband med hästaffär - men även fyra fall av bedrägeri i samband med bilaffärer.

Två av fallen gäller grovt bedrägeri, fyra gäller bedrägeri och ett gäller försök till grovt bedrägeri.

A-tränaren greps i slutet av september och häktades sedan i början av oktober. Den beräknade tidsåtgången för förhandlingen uppgår till två förhandlingsdagar.

A-tränaren nekar till brott. I juni sa personen så här till Travronden:

– Det finns väl inte så mycket och säga. Jag vet vad jag gjort för fel och kommer att reda ut allting denna vecka, lämna över det till ST, och få tillbaka licensen. Får jag inte tillbaka den kommer jag åka över till USA.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.